Dags att flytta in?

Här har vi samlat information som kan vara bra att veta när du ska flytta in hos oss.

I samband med att du skriver under ditt hyreskontrakt får du ett datum när du kan hämta ut dina nycklar. Vanligtvis är det efter kl 13.00 den första vardagen efter att ditt hyreskontrakt börjat gälla.

När du hämtar ut dina nycklar ska du ta med dig legitimation. Om du själv inte hämtar ut dina nycklar måste den som gör det åt dig legitimera sig och ha med din legitimation, eller en fotostatkopia på din legitimation.

När den förra hyresgästen flyttade besiktigade vi lägenheten. Fel och skador som vi såg vid den besiktningen noterade vi i ett besiktningsprotokoll som du kan begära att få ta del av efter du har flyttat in. Om du upptäcker något i lägenheten som inte står med på besiktningsprotokollet ska du kontakta Uthyrningen direkt.

Har du klagomål på städningen eller är något trasigt i den lägenhet du flyttar in i ska du omgående kontakta Kundcenter på telefon 0155-388 50.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör gärna din anmälan i förväg. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten.Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

När du flyttar måste du teckna nya avtal för olika tjänster som du kan behöva i din nya lägenhet, till exempel el, telefon, tv, och bredband. Kontakta en elleverantör i god tid innan du flyttar in för att få mer information. Kom ihåg att avsluta dina gamla avtal på din förra adress. Har du redan avtal på den adress du bor, kom ihåg att avsluta dina abonnemang.

Alla Kustbostäders lägenheter är anslutna till stadsnätet i Oxelösund. Här kan du läsa mer om vilka tjänster du kan teckna via stadsnätet. Länk till annan webbplats.

Hyran betalas in förskottsvis, och enligt hyreslagen ska hyran betalas senast sista vardagen före början av varje kalendermånad. Din hyresavi skickas till dig via post om du själv inte väljer att betala med e-faktura eller autogiro.

Autogiro är ett bekvämt sätt att betala hyran utan att behöva bevaka förfallodagar och köa på post eller bank. Du kan lita på att Din hyra alltid betalas i tid - även när du är bortrest.

Autogiro är en service som inte kostar dig något extra. Det enda villkor är att du måste se till att det finns pengar på ditt konto när betalningen ska göras.

Kontakta oss på Kustbostäder så skickar vi blankett för ansökan om betalning via autogiro. Du hittar även blanketten längst ner på sidan om du vill skriva ut den själv. Hyresbetalningen görs sista vardagen i månaden.

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank.
Det passar bra för dig som vill hålla koll på dina fakturor men gärna slipper få dem utskrivna på papper. Du kan snabbt och enkelt se eller betala e-fakturan var som helst där du har tillgång till din internetbank.

Vill du ha din faktura som en E-faktura anmäler du det själv direkt i din internetbank, så registreras det hos oss inom några dagar.

Viktigt att veta: den som är skriven på hyresavtalet hos oss måste vara den som ansöker om e-faktura eftersom identifiering sker via personnummer. För att kunna söka e-faktura måste du även ha ett svenskt personnummer.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer