Så här söker du bostad

För att du ska kunna söka bostad hos Kustbostäder måste du stå i vår bostadskö, via HomeQ. Här berättar vi mer om hur du går till väga.

Gå till homeq.se Länk till annan webbplats. och registrera ditt medlemskap. För att kunna bli medlem krävs mobilt bank-id och en e–postadress. Har du inte mobilt bank-id kan du identifiera dig på annat sätt.

På din sida på HomeQ kommer du att kunna se dina aktuella köpoäng. Om du har varit registerad innan övergången till HomeQ kommer du att se dina tidigare poäng från gamla bostadstorget som bonuspoäng.

Behöver du hjälp kan du alltid chatta med HomeQ:s kundsupport Länk till annan webbplats. eller via support@homeq.se.Du kan även kontakta oss på Uthyrningen på Kustbostäder.

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig som bostadssökande. Du får 1 köpoäng per dag, och ju fler poäng du har desto större är din chans att få erbjudande om bostad.

Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Är ni två personer som söker tillsammans kan ni lägga till varandra som medsökande på era sidor. Ni söker på den som har högst poäng.

Du behöver inte göra något för att stå kvar i kön men du behöver söka lägenheter för att bli erbjuden n en bostad. Det gör du genom att göra intresseanmälningar på de lägenheter du är intresserad av.

Det kostar ingenting att stå i bostadskön.

  • Du måste ha fyllt 18 år.
  • Du måste kunna visa att du har en inkomst så att du kan betala hyran.
  • Du får inte ha några skulder, varken hos Kustbostäder eller hos någon annan.
  • Det får inte finnas några störninganmärkningar från tidigare boende eller andra hyresvärdar.
  • Läs mer om våra villkor i vår hyrespolicy Pdf, 60.5 kB, öppnas i nytt fönster..

För att få förslag på lediga lägenheter behöver du skapa bevakningar på Homeq.se Länk till annan webbplats.

I dagsläget kan du inte välja ett visst område men du kan välja Oxelösund och begränsa antalet bevakningar som skickas genom att exempelvis välja storlek på lägenhet du söker, lägenheter med hiss eller om du vill ha balkong.

Vi lägger ut annonser på lediga lägenheter varje tisdag. Då har du 7 dagar på dig att söka den. När du hittar en lägenhet du är intresserad av klickar du på “Lämna intresseanmälan”. Så länge lägenhetsannonsen finns kvar kan göra en intresseanmälan. Dessa hanteras sedan i turordning efter köpoäng.

Är du en av dem som har flest köpoäng och uppfyller våra hyreskrav så får du ett erbjudande skickat till dig via e-post och sms. Du kan du även se dina erbjudanden på din sida.

Visning erbjuds via HomeQ till de 5 som är först i kön. Har du fått ett förslag på tid behöver du tacka ja eller nej till visningen på din sida på HomeQ. När du har varit och tittat på lägenheten tackar du ja eller nej på din sida.

När du fått en lägenhet hos Kustbostäder nollställs dina köpoäng, det gäller även vid byte av lägenhet. Du är då spärrad från att söka ny lägenhet i 90 dagar.

Behöver du hjälp kan du alltid chatta med HomeQ:s kundsupport Länk till annan webbplats. eller skicka e-post till support@homeq.se.

Ja, du kommer att behålla dina insamlade köpoäng och de syns som bonuspoäng i HomeQ. Under systembytet kan poängen skilja sig åt mellan sidorna. Detta justeras löpande men efter 7 februari samlar du bara poäng via HomeQ.

Du måste ha en e-postadress för att kunna registrera dig på HomeQ. Du måste däremot inte ha mobilt bank-id. Saknar du mobilt bank-id kommer du att bli ombedd att legitimera dig på annat sätt.

Ja, det kan du. Du får då ditt hyresavtal hemskickat med posten eller bokar tid med uthyrningen för att signera på plats. Kontakta Uthyrningen för att komma överens om hur just du vill göra.

Det kan bero på vilken webbläsare du använder. HomeQ rekommenderar webbläsaren Google Chrome. Om felet fortfarande kvarstår kontakta HomeQ Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer