Nya Prisman- vad händer?

Här kan du läsa om hur det går med Projektet Prisman 6, det nya handelshuset med lägenheter som Kustbostäder bygger med planerad inflyttning under 2024.

Arbetsplatsen kommer vara igång under vardagar mellan 6.00-17.00, under kortare perioder kan arbetet pågå fram till 19.00 på kvällarna.

Maj 2024

Nu går bygget in sin slutfas och allt löper på enligt plan. Komplettering av inredning i lägenheterna och butikslokalerna pågår och utvändingt arbtete med fasader och balkonger är klart. Arbete pågår med att färdigställa innergården med planteringar, lekutrustning samt bort och bänkar. Inflyttning i butikerna börjar i augusti och de nya hyresgästarna flyttar in i lägenheterna i september. En officiel invigning av Nya Prisman är planerad till lördag 24 agusti.

Trafik och transporter

Allt byggmaterial tas in via Torggatan som fortsatt kommer att vara öppen för trafik. Möjligen med kortare avstängning under vissa perioder, men då skyltar vi tydligt.

Större yrkesfordon använder stora parerkeringen för att svänga runt, då motorvägsbron är för låg med en höjd på bara 4,30 m. Det gör att lastbilarna som har en höjd på 4,50 m inte kommer in under bron utan måste svänga runt på Prismanparkeringen.

Tänk på att det är ett arbetsområde så det försiktigt i trafiken.

Vilken påverkan blir det för mig som besöker centrum?

Parkering längs med Torgatan vid Prisman.

Torggatan kommer vara öppen för biltrafik men parkeringsplatserna längs med Torggatan vid Prisman kan inte användas under byggtiden. Trottoaren utanför Prisman mot Torggatan kommer att stängas av helt under byggtiden. 

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Nya tillfälliga parkeringsplatser för rörelsehindrade kommer att finnas på stora parkeringen i anslutning till övergångsstället.

Hur påverkas framkomligheten kring Järntorget?

Beronde på vilken fas projektet är i kommer området runt Prisman att ha begränsat utrymme, detta på grund av säkerhetskäl. Det kommer fortfarande att gå bra att ta sig till fots till Järntorget från stora parkeringen på båda sidor om Prisman. Gångytan mot Järnvägsparken kommer att smalnas av något, men med utrymme så pass brett att två kundvagnar kan mötas.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer