Publiceringsdatum:

Nya hyror hos Kustbostäder

Kustbostäder och Hyresgästföreningen är nu överens om 2023 års hyror i Oxelösund. Hyrorna höjs från och med 1 mars 2023 med 53 kronor per kvadratmeter och år för bostäder med varmhyra. Lägenheter med kallhyra får en höjning på 47 kronor per kvadratmeter och år. Hyrorna för garage och carports höjs med 6% och bilplatser med 25 kronor i månaden.

” – Ökningen av kostnaderna för driften av våra fastigheter har varit stora på grund av rådande läge med högre el- och materialpriser. Hyreshöjningen är därför ovanligt stor men i dialog med Hyresgästföreningen har vi båda parter fått kompromissa då vi vet att många hushåll har en ansträngd ekonomi vilket har ställts mot att vi behöver fortsätta förbättra och underhålla fastigheterna ” säger Per Koman Alm VD för Kustbostäder i Oxelösund.

Hyreshöjningen för en etta på 35 kvadratmeter motsvarar cirka 160 kronor per månad, en tvåa på 65 kvadratmeter cirka 300 kronor per månad, en trea på 75 kvadratmeter cirka 330 kronor per månad och en fyra på 90 kvadratmeter cirka 400 kronor per månad.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer