Publiceringsdatum:

Oxelösundarna minskade elförbrukningen med 35 % under november

Milt väder och fortsatta energibesparingar har gett ett stort resultat

Under november var elförbrukningen 35 % lägre i Oxelösund jämfört med november föregående år (exklusive SSAB och Oxelösunds hamn). Redan under oktober minskade elförbrukningen rejält och var 20 % lägre jämfört med oktober 2021. Milt väder i kombination med en minskad elförbrukning har bidragit till detta stora resultat och det är hushållen i Oxelösund som genom energibesparingar står för denna minskade förbrukning.

Med den situation som råder på elmarknaden är det positivt att vi har en lägre elkonsumtion då det har en direkt påverkan på att elpriset blir lägre samtidigt som det har en positiv miljöaspekt.

El och andra resurser behövs för att till exempel producera vårt dricksvatten. Så genom att spara på vattnet sparar du faktiskt även el. Här kan du läsa mer om hur vi tillsammans kan spara el. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer