Loggan för Oxelösunds kommun

Oxelöskolans barn gav Kustbostäder perspektiv på boende

Unga människor uttrycker sin åsikt i enlighet med Barnkonventionen

Strax innan sommarlovet tog Kustbostäder hjälp av 200 barn och ungdomar på Oxelöskolan för att få reda på vad de tycker är viktigt vad gäller boende. Allt för att inkludera unga människor och ge dem en möjlighet att uttrycka sin mening och åsikt, enligt FNs Barnkonvention artikel 12. De barn som inte ännu lärt sig skriva ritade teckningar för att visa sina tankar.

Det visade sig att det viktigaste för barnen är trygghet och vänliga grannar. Högt upp på önskelistan är också en lummig lekplats med träd, blommor och gräsytor att leka på. Men även pool, studsmatta, kompisgunga och klätterställning. Att det finns plats för vila och att kunna slänga skräp på rätt ställe är också viktigt för barnen.

-” På Kustbostäder vill vi involvera barnen och få deras perspektiv när vi gör eller har gjort förändringar. Vi vet att de kan bidra med ett annat synsätt och har många kloka tankar och idéer. Därför vill vi ha en dialog med barn och ungdom i viktiga framtidsfrågor och tolka det de säger. Samarbetet med barnen från Oxelöskolan gav många spännande uppslag och tankar som vi behöver ta med i planering för en bättre stad” säger Per Koman Alm VD för Kustbostäder.