Publiceringsdatum:

Idag på Kvinnodagen uppmärksammar vi Huskurage

Kustbostäder startade arbetet med Huskurage 2019 och började då sprida kunskapen om 3-stegsmetoden till alla hyresgäster. Allt för att du som granne kan visa omtanke och känner till hur du kan agera vid misstanke om våld i nära relationer.

Vid oro för våld och av omtanke ber vi dig

1. Ringa på hos grannen för att höra efter hur allt är.
2. Ta hjälp av en annan granne vid behov.
3. Ring polisen- och kontakta alltid polisen i första hand vid hotfulla eller akuta situationer.

Det kan vara livsavgörande att knacka på!

Vill du inte stå kvar själv, hämta hjälp och ring polisen. Att knacka på kan räcka för att stoppa pågående våld. Du kan rädda liv!

Om du känner oro för att ett barn är utsatt, kontakta socialtjänsten och gör en orosanmälan.

Under pandemin ökade dessvärre våldet i nära relationer både i hela Sverige och i Oxelösund. Det gör att vi tycker det är viktigt att sprida kunskapen om metoden och att alla vet hur lite som kan behövas för att kunna rädda ett liv.

Varje år inför Kvinnodagen gör vi en rondering och ser till att all information sitter uppe i våra trappuppgångar. Under hösten 2022 kommer vi ha ett utbildningstillfälle för vår personal då Nina Rung på Huskurage kommer och föreläser. Allt för att vi ska kunna stötta där det behövs.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer