Så här söker du bostad

För att du ska kunna söka bostad hos Kustbostäder måste du stå i vår bostadskö. Här berättar vi mer om hur du går till väga.

Gå till homeq.se och registrera ditt medlemskap. För att kunna bli medlem krävs mobilt bank-id och en e–postadress.

På din sida på HomeQ kommer du att kunna se dina nya poäng från HomeQ och dina bonuspoäng som har förts över från din tid du stått i vår bostadskö. Det innebär att du behåller dina insamlade köpoäng.

Behöver du hjälp kan du alltid chatta med HomeQ:s kundsupport Länk till annan webbplats. eller via support@homeq.se.Du kan även kontakta oss på Uthyrningen på Kustbostäder.

  • Du måste ha fyllt 18 år.
  • Du måste kunna visa att du har en inkomst så att du kan betala hyran.
  • Du får inte ha några skulder, varken hos Kustbostäder eller hos någon annan.
  • Det får inte finnas några störninganmärkningar från tidigare boende eller andra hyresvärdar.
  • Läs mer om våra villkor i vår hyrespolicy Pdf, 60.5 kB, öppnas i nytt fönster..

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig som bostadssökande hos oss. Du får 1 köpoäng per dag, och ju fler poäng du har desto större är din chans att få erbjudande om bostad.

Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Är ni två personer som söker tillsammans kan ni lägga till varandra som medsökande på era sidor. Ni söker på den som har högts poäng.

Du behöver inte vara aktivt sökande för att står kvar i kön men du måste vara aktiv för att erbjudas en lägenhet. Det gör du genom att göra intresseanmälningar på de lägenheter du är intresserad av.

Det kostar ingenting att stå i kö hos Kustbostäder.

För att få förslag på lediga lägenheter behöver du skapa bevakningar på Homeq.se Länk till annan webbplats.

I dagsläget kan du inte välja ett visst område men du kan välja Oxelösund och begränsa antalet bevakningar som skickas genom att exempelvis välja storlek på lägenhet du söker, lägenheter med hiss eller om du vill ha balkong.

Vi lägger ut annonser på lediga lägenheter varje tisdag. Då har du 7 dagar på dig att söka den.

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av gör du en intressanmälan. Du kan göra 5 intresseanmälningar per vecka.

Är du en av dem som har flest köpoäng och uppfyller våra hyreskrav så får du ett erbjudande skickat till via e-post och sms.

För att få erbjudande om lägenhet måste du ha fyllt i din profil på HomeQ.

Visning erbjuds till den som är först i kön. Om någon före dig i kön tackar ja till lägenheten innan du hinner titta får du ett mejl om detta.

När du fått en lägenhet hos Kustbostäder nollställs dina köpoäng, det gäller även vid byte av lägenhet. Du är då spärrad från att söka ny lägenhet i 90 dagar men du kan uppdatera din sida och börja samla nya poäng.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer