Nya Prisman- vad händer?

Här kan du läsa om hur det går med Projektet Prisman 6, det nya handelshuset med lägenheter som Kustbostäder bygger med planerad inflyttning under 2024.

Tidplan för fortsatt rivning och nybggnation ser ut som följande, observera att tidplanen är preliminär och kan komma att ändras.

Maj till juni

Pålningen startar i slutet av maj och pågår under juni. På grund av markförhållanden krävs en pålning och 300 stålpålar kommer att borras och slås ner så att fastigheten sedan står stadigt på en stabil
grund.
Ordinarie arbetstid är vardagar 6.00-17.00. Under Juni när pålning pågår förlängs arbetstiderna till klockan 19.00. Nya tider blir 7.00-19.00 måndag, tisdag, onsdag och torsdag under hela juni.

Saneringen av marken pågår, den har till största del varit ren och sett bra ut. Det som behövs saneras på ett fåtal ställen är små mängder av oljerester, som kommer från tidigare användning. Denna sanering pågår just nu och är troligen klar under juni

Hösten 2022

Preliminärt påbörjar vi byggnationen av Nya Prisman hösten 2022 och planerar för att det ska vara klart för inflyttning under 2024.

Arbetsplatsen kommer vara igång under vardagar mellan 6.00-17.00, under kortare perioder kan arbetet pågå fram till 19.00 på kvällarna.

Vilken påverkan blir det för mig som besöker centrum?

Parkering längs med Torgatan vid Prisman.

Torggatan kommer vara öppen för biltrafik men parkeringsplatserna längs med Torggatan vid Prisman kan inte användas under byggtiden. Trottoaren utanför Prisman mot Torggatan kommer att stängas av helt under byggtiden. 

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Nya tillfälliga parkeringsplatser för rörelsehindrade kommer att finnas på stora parkeringen i anslutning till övergångsstället.

Hur påverkas framkomligheten kring Järntorget?

Beronde på vilken fas projektet är i kommer området runt Prisman att ha begränsat utrymme, detta på grund av säkerhetskäl. Det kommer fortfarande att gå bra att ta sig till fots till Järntorget från stora parkeringen på båda sidor om Prisman. Gångytan mot Järnvägsparken kommer att smalnas av något, men med utrymme så pass brett att två kundvagnar kan mötas.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer