Dags att flytta ut

Efter du sagt upp din lägenhet hos oss finns det några saker till du måste göra innan du kan flytta till ditt nya boende.

För bostäder är uppsägningstiden 3 kalendermånader. Undantaget är dödsbo till avliden kund som har rätt att säga upp avtalet med 1 kalendermånads uppsägningstid. För dig som avflyttar till särskilt boende gäller 2 månaders uppsägningstid.

Vid uppsägning av biluppställningsplats i samband med uppsägning av lägenhet gäller 3 kalendermånaders uppsägningstid.

Efter att du sagt upp din lägenhet kommer det att göras en förbesiktning. Då kontrolleras de ytor som syns utan att möbler behöver flyttas. Efter den besiktningen får du ta del av ett protokoll där det framgår vad du själv kan behöva åtgärda innan du flyttar ut.

Den lägenhet som du bor i ska någon annan flytta in i. Därför behöver du enligt hyreslagen visa lägenheten för personer som har fått erbjudande om att flytta in efter dig. De tar kontakt med dig för att komma överens om en lämplig tid. Kom ihåg att visa förråd, tvättstuga och var du slänger avfall.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket på skatteverket.se/flytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så att du får rätt folkbokföringsadress.

Kom ihåg att eftersända din post via adressandring.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kom ihåg att avsluta ditt el-abonnemang. Anmäl även att du flyttar till den leverantör du valt för telefon, internet och tv.

 Har du autogiro så kom ihåg att själv avsluta det på din bank.

Tänk på att städa lägenheten noggrant innan du flyttar. Du kommer att få en checklista från Uthyrningen i samband med att du säger upp din lägenhet. Vi gör en städbesiktning av lägenheten. Om städningen inte är godkänd får du som avflyttande hyresgäst betala.

Samtliga nycklar samt tagg eller tvättcylindrar med tillhörande nycklar ska inlämnas samtidigt vid vår reception senast den 1:a innan klockan 12.00 i det månadsskifte som avtalet upphör att gälla. Om nycklarna inte lämnas tillbaka får du betala för ett cylinderbyte.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer